Vrouw (37) verdacht van betrokkenheid bij kunstroof oude stadhuis Medemblik, meerdere aanhoudingen niet uitgesloten

[ad_1]

Een 37-jarige vrouw uit de gemeente Medemblik is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kunstdiefstal uit het voormalige gemeentehuis van Medemblik.

Een politiewoordvoerder geeft aan dat de vrouw inmiddels is vrijgelaten, maar nog steeds verdachte is in de zaak. Volgens de woordvoerder zijn meerdere arrestaties niet uitgesloten.

Begin september werden meerdere schilderijen gestolen uit het voormalige gemeentehuis van Medemblik. Voorzitter Ton Pronk van Oud Medemblik noemde het ‘een schok voor ons en voor iedereen die het erfgoed van Medemblik een warm hart toedraagt’.

Gouden tip

De gemeente Medemblik loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden tot het terughalen van de gestolen voorwerpen. Wethouder Jeroen Broeders: “Deze kunstwerken zijn zo belangrijk voor onze gemeente dat wij er alles aan willen doen om ze te vinden. Daarom hebben wij besloten om voor ‘de gouden tip’ een beloning van maximaal 10.000 euro uit te reiken.”

Kunstdetective Arthur Brand raakte bij de zaak betrokken en medio oktober wist hij een deel van de kunstdiefstal in handen te krijgen. De tienduizend die de gemeente als fooiengeld aanbood, werd vervolgens opgenomen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *