Volgens Peter Bosz moet Ronald Koeman zich zorgen maken: ‘Denk niet dat Noa Lang het gaat halen’ | Nederlands voetbal



Noa Lang viel in de eerste helft van de uitwedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam uit met een hamstringblessure. Ronald Koeman kan volgende week mogelijk geen beroep doen op de achtvoudig international.

Het is onzeker of de buitenspeler kan spelen voor het Nederlands elftal, dat vrijdag eerst tegen Frankrijk speelt. Op maandag 16 oktober staat een uitwedstrijd tegen Griekenland op het programma.

De aanvalsmogelijkheden van bondscoach Ronald Koeman zijn al beperkt. Memphis Depay en Cody Gakpo ontbreken vanwege blessures. Ook verdediger Matthijs de Ligt en middenvelder Frenkie de Jong – twee andere sterke spelers van Oranje – zijn geblesseerd.

De 24-jarige Lang is het seizoen goed begonnen bij PSV, met vier doelpunten in zijn eerste zes competitieduels. In de vorige interland kwam hij als invaller in actie tegen Griekenland en Ierland. Met alleen aanvallers Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Donyell Malen, Xavi Simons en Wout Weghorst in de selectie leek Lang ook kans te maken op speeltijd voor de komende interlands.

Bosz maakt zich zorgen

Bij ESPN gaf trainer Peter Bosz een update over Lang. “Hij heeft dit seizoen al twee keer iets soortgelijks meegemaakt. Hij kan alles, alleen niet volledig sprinten. Dat heeft hij nu nogmaals aangegeven. Dan neem ik geen enkel risico en trek ik het er snel af. Vooral als je ziet wie we op de bank hebben. Bovendien wil je geen enkel risico nemen. Ik denk niet dat hij het Nederlands elftal gaat halen. Moet Ronald Koeman zich zorgen maken? Dat is zeker, dat is wat ik doe, anders haal ik het niet weg.”

Wedstrijdcentrum
Bekijk alle programma’s, resultaten en klassementen van de topcompetities in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland in ons matchcentrum. Bekijk hieronder al onze podcasts en voetbalvideo’s.

Luister hier naar onze voetbalpodcasts



Bekijk hieronder onze nieuwste voetbalvideo’s

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *