Aanleg hellingbaan Gerrit Krolbrug in Groningen begint: fiets-loopbrug donderdag en vrijdag dicht

[ad_1]

Op donderdag 16 en vrijdag 17 november tussen 9.00 en 15.00 uur is één van de fietspaden van de Gerrit Krolbrug in Groningen gesloten. Het betreft de oostelijke fietsloopbrug, die aan de kant van de Oostersluis.

De middengoot van dit fietspad is zo aangepast dat deze niet meer gebruikt kan worden. Deze aanpassing is nodig omdat deze brug vanaf maandag 20 november gebruikt moet worden door fietsers uit beide richtingen. Vervolgens wordt gestart met de aanleg van een hellingbaan bij de westelijke (aan de kant van de Noordzeebrug) fietsloopbrug.

De toerit – steigerconstructies met kunststof rijplaten – wordt begin 2024 opengesteld voor fietsers en voetgangers. De toerit blijft in gebruik tot de start van de bouw van de nieuwe Gerrit Krolbrug, waarschijnlijk in 2026.

Omleiding

Omdat het de komende tijd bijzonder druk kan worden bij de Gerrit Krolbrug, wordt fietsers geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroutes over de Noordzeebrug en de Oostersluis. Brommers en scooters kunnen sowieso geen gebruik meer maken van de Gerrit Krolbrug.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *