Nederland moet AI snel aan banden leggen | Stelling van de dag

[ad_1]

De CEO van onlinebank Bunq werd deze week nagebootst door criminelen die AI gebruikten. Ook acteur Tom Hanks werd slachtoffer van nepbeelden: een verzekeringsmaatschappij deed alsof ze de acteur had ingehuurd om een ​​commercial op te nemen. In werkelijkheid werd de commercial gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie.

De EU wil al lang strengere wetgeving om dit soort scènes aan banden te leggen. Ook Nederland zegt hierin het voortouw te willen nemen. Toch zijn er in ons land nog steeds geen regels of wetten die iets doen tegen misbruik van AI.

Terwijl ons land hard werkt aan strenger toezicht in Europa, doet de politiek dit nog niet voor Nederland zelf. Het opstellen van Europese wetten gaat echter nog niet heel snel: de verwachting is dat dit de komende maanden niet zal worden afgerond, ook al wordt er al sinds 2019 aan gewerkt.

Wat denkt u: moet er snel wetgeving komen om kunstmatige intelligentie aan banden te leggen? Of valt het mee en is wachten op Europese wetgeving een betere optie? Laat het ons weten door te reageren op de stelling van de dag:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *