Cop, woman found dead in Winterswijk home; Murder-suicide alleged


In een appartement aan de Wheme in Winterswijk zijn zondag rond 18.00 uur een man en een vrouw dood aangetroffen. “Goed geïnformeerde bronnen” vertellen De Gelderlander dat de man een politieagent was die in de Achterhoek werkte en dat hij de vrouw heeft vermoord voordat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Een buurman belde de politie nadat hij het geschreeuw van een vrouw uit de woning hoorde komen. Een andere buurman vertelde de krant dat ze rond 18.00 uur de politie met getrokken wapen het appartement hadden zien binnenkomen

De politie heeft het appartementencomplex waar de woning zich bevindt afgezet en is een uitgebreid onderzoek gestart. Diverse politie-eenheden, waaronder forensisch rechercheurs, waren bij de woning aanwezig.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen De Gelderlander dat de doodsoorzaak nog onduidelijk is en dat er diverse specialisten zijn ingeschakeld voor onderzoek. “Het onderzoek is net begonnen”, aldus de woordvoerder. “Er valt veel uit te zoeken.”

Ook een politiewoordvoerder zegt tegen het ANP dat het nog te vroeg is om iets over het onderzoek te zeggen. “Buren zijn erg geschokt door wat er is gebeurd”, aldus de woordvoerder. “Veel mensen in deze buurt kennen elkaar goed. Het kwam als een schok.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *