Derde verdachte aangehouden na mishandeling steward tijdens PEC Zwolle – Feyenoord | Nederlands voetbal

[ad_1]

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in verband met de mishandeling van een steward tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord door een aantal supporters van de thuisploeg. Het gaat om een ​​49-jarige man uit Zwolle.

De politie heeft eerder twee Zwolse inwoners van 29 en 59 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. “We kunnen niet uitsluiten dat er nog meer arrestaties zullen plaatsvinden”, zei een politiewoordvoerder destijds.

De steward hoefde voor behandeling aan zijn verwondingen niet naar het ziekenhuis. Volgens een politiewoordvoerder was hij echter erg geschrokken. De drie verdachten zitten vast in verband met het onderzoek van de politie naar het incident.

Tijdens de wedstrijd ontdekte PEC dat er meerdere mensen met opluchting in het stadion zaten. Ze werden verzocht te vertrekken en deden dat, op één man na. Toen deze persoon hier opnieuw mee werd geconfronteerd door een steward, escaleerde de situatie. Verschillende mensen hebben de steward ernstig mishandeld, legt de club uit.

‘Vanwege deze misstanden nam de politie het over en besloot de lokale driehoek de openbare orde te herstellen. Dit heeft onder meer geleid tot het sluiten van enkele uitgangen na de wedstrijd en grote drukte in de oplage”, schrijft PEC op zijn website.

Arrestaties

“We hebben twee mensen aangehouden, twee mannen uit Zwolle van 29 en 59 jaar”, zegt een politiewoordvoerder. ‘Omdat we zeker wilden zijn dat we de verdachten konden aanhouden, hebben we de ene uitgang tijdelijk afgesloten. Zodat ze via de andere naar buiten zouden komen.’ Ook de politie zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Supporters opgesloten na politie-ingrijpen tijdens PEC-Feyenoord.
Supporters opgesloten na politie-ingrijpen tijdens PEC-Feyenoord. © Redactie de Stentor

Op sociale media is te lezen dat meerdere supporters het besluit om de uitgang tijdelijk af te sluiten vervelend vonden. Een van de supporters vertelt over ‘huilende kinderen en onderdrukking’.

De club zegt het erg vervelend te vinden dat een deel van haar supporters zich daardoor onveilig heeft gevoeld. “De volledige situatie zal de komende dagen verder worden geëvalueerd en onderzocht.”

Ook zegt de politie dat het niet de bedoeling was om mensen op te sluiten. “Maar we moesten de verdachten pakken. Het feit dat deze mensen een onschuldige rentmeester hebben misbruikt, is hier de schuld, het had niet mogen gebeuren.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *