McLaren stoot Red Bull en Max Verstappen van de troon met de snelste pitstop ooit | Formule 1De pitcrew van McLaren had in de achttiende ronde slechts 1,80 seconden nodig om Lando Norris van nieuwe banden te voorzien. Het oude record dateerde van 2019 toen Red Bull tweehonderdste van een seconde langer nodig had voor de auto van Verstappen.

Dat McLaren het record overneemt is extra bijzonder omdat halverwege 2021 de pitstopregels zijn aangescherpt. Zo moet er tegenwoordig 0,15 seconde zitten tussen het moment dat een monteur de band monteert en op de groene knop drukt. Voordat de auto mag wegrijden, is er nog eens twee tienden van een seconde vertraging. Dit alles om de veiligheid van de pitcrew te garanderen.

Red Bull kende qua pitstops eigenlijk een matig weekend in Qatar. Net als McLaren waren ook Ferrari en Alpha Tauri sneller met het wisselen van de banden. Sergio PĂ©rez en Verstappen bezetten respectievelijk de vijfde en zevende plaats op de tijdenlijst. Daar had de Nederlander uiteindelijk geen last van, want hij won de race met vijf seconden voorsprong op Piastri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *