Domper voor jeugd in Nieuw-Amsterdam en Veenoord: soos kan niet in leegstaand voormalig Groene Kruisgebouw

[ad_1]

Het voormalige en leegstaande gebouw Groene Kruis in Veenoord kan tijdelijk niet als jongerencentrum worden gebruikt. De kosten hiervoor zijn simpelweg te hoog.

Tot deze conclusie kwam Lokaal Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord na een gesprek met woningbouwvereniging Woonservice, de eigenaar van het pand aan de Eikenlaan. Het voormalige Groene Kruis-gebouw staat leeg sinds begin oktober een kinderopvanginstelling erachter de deuren sloot. Woonservice wil het slopen om er woningen te bouwen, maar kan de sloopaannemer voorlopig niet inschakelen omdat er nog onderzoek moet worden gedaan op het gebied van flora en fauna.

Chillen

In Nieuw-Amsterdam/Veenoord wordt al jaren gezocht naar een geschikte plek voor een jeugdcentrum. Lokaal Belang en welzijnsstichting Sedna zijn hierbij nauw betrokken. Toen het voormalige Groene Kruis-gebouw leeg kwam te staan, kwam het pand bij Lokaal Belang in beeld als locatie waar tieners in ieder geval tijdelijk even konden chillen. Woonservice stond hiervoor open. “Het pand was maximaal twee jaar beschikbaar en we hoefden geen huur te betalen”, zegt Margriet Vorsteveld, bestuurslid van Lokaal Belang.

Wel moesten de gebruikers betalen voor de kosten van gas, water en elektriciteit. “Toen we het gingen uitrekenen, werd al snel duidelijk dat dit veel geld zou gaan kosten en een te grote hap uit ons dorpsbudget zou zijn”, zegt Vorsteveld, die erop wijst dat er ook extra kosten voor de verzekering komen. komen.

Vorig jaar werd vlakbij het sportpark van voetbalclub Twedo een andere mogelijke locatie voor een jeugdclub geschrapt: een kazerne waar voorheen een postduivenclub was gehuisvest. Volgens de gemeente – eigenaar van de kazerne – zaten er nogal wat haken en ogen aan deze optie. Het duurde maar een tijdje en de kazerne werd door onverlaten gesloopt.

Gebroken raam

Vorsteveld vertelt dat Lokaal Belang de komende tijd met het bestuur van dorpshuis De Veurkamer zal overleggen om te bezien of dit gebouw ruimte kan bieden aan een jongerencentrum. “Dat hebben we al vaker gedaan, zonder resultaat. Het mooiste is een ruimte waar jongeren spullen in kunnen zetten en niet elke keer hoeven weg te halen omdat er iemand anders in moet trekken.”

Woonservice hoopt binnen afzienbare tijd een gebruiker te vinden voor het leegstaande Groene Kruis. Als er mensen in zitten, is de kans op vandalisme kleiner.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *