Aantal bezwaren tegen WOZ-waarde van huizen in Leeuwarden verdubbeld, landelijk is toename nog groter

[ad_1]

Het aantal bezwaren tegen de vastgestelde WOZ-waarde in Leeuwarden is dit jaar bijna verdubbeld. Dit kost de gemeente veel extra geld en tijd.

‘Landelijk gezien is het beeld dat het aantal bezwaren bijna drie keer zo hoog is als voorgaande jaren. In Leeuwarden was sprake van een stijging van 98 procent, blijkt uit de begroting die het college van burgemeester en wethouders deze maand presenteerde.

‘Mogelijke oorzaken hiervan zijn de hoge stijging van de WOZ-waarden en de reclamecampagnes van no-cure-no-pay bureaus (NCNP)’, zo wordt in Leeuwarden ingeschat. Bijna de helft van de bezwaren is ingediend door zo’n bureau.

Verdienmodel

‘Naast de juridische kosten, die aan een NCNP betaald moeten worden, duurt de afhandeling twee keer zo lang als een particulier bezwaar.’ Het kabinet wil het verdienmodel van de agentschappen aanpakken, maar ‘de vraag is in hoeverre deze stappen worden voortgezet nu het kabinet is gevallen’.

Particulieren kunnen in ieder geval bezwaar blijven maken. De WOZ-waarde bepaalt de gemeentebelasting die eigenaren moeten betalen over hun woning of ander type pand.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *