Ook Franse Céline (26) verdween na horrorfestival in Israël: ‘Als ze dood is, willen we dat weten’ | Buitenland

[ad_1]

Een Franse vrouw is ook vermist op het muziekfestival in de buurt van Gaza, waar zaterdag 260 mensen werden gedood na de terreuraanslag van Hamas. Dat melden Franse media. De 26-jarige Céline Ben-David Nagar – afkomstig uit Lyon, maar woonachtig in Tel Aviv – stuurde haar man zaterdagochtend dat ‘soldaten daar waren’. Sindsdien heerst er radiostilte.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond het Nova Festival plaats in een woestijn nabij de Joodse nederzetting Urim, vlakbij de grens met de Gazastrook. Maar wat het ‘vredesfeest’ had moeten zijn, eindigde in een gruwelijk bloedbad. Hamasstrijders namen in de vroege ochtend het festivalterrein over en begonnen massaal op de aanwezigen te schieten. Bij de aanval zouden zeker 260 festivalgangers zijn omgekomen.

Ook de 26-jarige Céline Ben-David Nagar, die de Franse en Israëlische nationaliteit heeft, was zaterdagochtend onderweg naar het festival. Rond 07.11 uur stuurde Céline nog een sms naar haar man Idor om hem te laten weten dat alles in orde was. Amper vijf minuten later was de situatie 180 graden gedraaid.

De jonge vrouw sms’te haar man dat ‘er opeens soldaten waren’. “Wat ze toen niet wist, was dat het geen soldaten waren, maar Hamas-strijders”, zei haar broer Samuel tegen de Franse pers.

Céline en haar man Idor hebben samen een dochtertje van zes maanden.
Céline en haar man Idor hebben samen een dochtertje van zes maanden. © Privéafbeelding / Facebook

Céline’s echtgenoot Idor probeerde zaterdag het festivalterrein te bereiken, maar door alle chaos lukte dat niet. Zondag deed hij een nieuwe poging en vond de auto waarmee Céline met haar beste vriendin en haar man naar het festival was gekomen. De auto zat onder de kogelgaten en op de bestuurdersstoel waren bloedsporen te zien. Maar er was geen spoor van Céline.

De familie van de Frans-Israëlische vrouw heeft inmiddels een oproep gelanceerd in de zoektocht naar Céline. Céline’s broer Samuel zegt dat hij alle Israëlische ziekenhuizen heeft gebeld, zonder succes. “De kans is groot dat ze alle drie zijn ontvoerd”, zegt hij. “Als Céline in handen is van Hamas, moeten ze het ons vertellen. En zelfs als ze dood is, willen wij het tenminste weten”, zegt de bezorgde broer, die momenteel hulp probeert te krijgen van het Franse consulaat in Tel Aviv.

De 26-jarige Céline en haar man Idor hebben samen een dochtertje van zes maanden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *