Meerdere aanhoudingen voor rijden onder invloed in Noordoost-Friesland. Brommobiel in beslag genomen

[ad_1]

De politie van Noordoost Fryslân heeft afgelopen weekend op verschillende plaatsen aanhoudingen verricht wegens rijden onder invloed.

Het gebeurde vrijdagmiddag in Surhuisterveen. Tijdens een verkeerscontrole kregen tien mensen een boete voor verschillende overtredingen. Er werden twee verdachten gearresteerd. Het ging om een ​​16-jarige bromfietser uit de gemeente Achtkarspelen en een 50-jarige man uit dezelfde gemeente. Beiden waren onder invloed van drugs.

De bestuurder van de bromfiets reed eveneens met een ongeldig rijbewijs. Omdat hij eerder was betrapt op het rijden met een ongeldig rijbewijs, werd zijn voertuig in beslag genomen.

Rijverbod

Een 57-jarige automobilist uit Kollum probeerde vrijdagavond de politie in Kollumersweach te misleiden. Toen de automobilist een politieauto achter hem zag rijden, parkeerde hij snel zijn auto en liep meteen weg, aldus de politie. De man wilde niet meewerken met de agenten en verzette zich. Hij werd daarom geboeid naar het politiebureau gebracht. Uit een ademtest bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij mocht met een boete en een rijverbod het station verlaten. Het CBR start een onderzoek naar zijn rijgeschiktheid.

Ook een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden kreeg een rijverbod. De man werd zaterdagavond in Hurdegaryp gearresteerd omdat agenten vermoedden dat hij onder invloed van drugs reed. Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed was. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek wordt bepaald of de man een boete krijgt.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *