Westerse grootmachten benadrukken steun voor Israël

[ad_1]

Westerse machten benadrukken de steun voor Israël

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië hebben dat wel gedaan in een gezamenlijke verklaring benadrukt hun steun voor Israël.

“Wij maken duidelijk dat de terroristische acties van Hamas geen rechtvaardiging en geen legitimiteit hebben en universeel moeten worden veroordeeld. Er is nooit een rechtvaardiging voor terrorisme”, schreven de leiders van de vijf westerse landen. “Onze landen zullen Israël steunen in zijn inspanningen om zichzelf en zijn volk te verdedigen tegen dergelijke wreedheden.”

In de verklaring benadrukken de landen hun erkenning van “de legitieme aspiraties van het Palestijnse volk”. “Maar vergis je niet: Hamas vertegenwoordigt deze ambities niet en biedt het Palestijnse volk niets anders dan meer terreur en bloedvergieten.” De landen zeggen verder dat ze Israël in de nabije toekomst zullen blijven steunen, zodat het land “zichzelf kan verdedigen en uiteindelijk de voorwaarden kan scheppen voor een vreedzaam en geïntegreerd Midden-Oosten.”

Maandagavond wordt op de Eiffeltoren een Israëlische vlag geprojecteerd. Foto Mohammed Badra / EPA

Welkom op deze blog

Deze blog volgt NRC de situatie in Israël en de Gazastrook, en daarmee samenhangende ontwikkelingen. Lees hier onze blog van maandag.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *