Scheidsrechter in Meppel onwel op het veld. Arbiter in kritieke toestand naar het ziekenhuis

[ad_1]

De scheidsrechter van de wedstrijd MSC O17 en Wolvega O17 werd zaterdag onwel. De scheidsrechter werd gereanimeerd en vervolgens in kritieke toestand ‘met eigen hartslag en ademhaling’ overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Dat meldt de wijkagent van het centrum van Meppel op Instagram.

De politieagent noemt het ‘een verschrikkelijke gebeurtenis voor iedereen’. Hij geeft de trainers van beide teams, de begeleiders, de spelers en alle anderen een enorm compliment voor hun fantastische inzet. Van de mensen die direct begonnen met reanimeren, de spelers die de scheidsrechter afschermden, de mensen die de AED haalden en de mensen die de hulpdiensten ontvingen.

‘Veel mensen hebben het gezien’

“Helaas hebben wij ervaring met dit soort situaties. We weten allemaal hoe we met een AED moeten omgaan. Maar het is mooi dat mensen daadwerkelijk actie ondernemen”, zegt Arjan Jonkers, voorzitter van MSC. “Veel mensen hebben het gezien. We hebben er bij de spelers van MSC en Wolvega op aangedrongen om over het incident te praten. Ook is er contact opgenomen met de slachtofferhulp. voor spelers en toeschouwers.”

Er is nog geen informatie beschikbaar over de huidige toestand van de scheidsrechter.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *