Jeremie Frimpong droomt van spelen met Xavi Simons in Oranje: ‘Afmelding Jong Oranje was een fout’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Jeremy Frimpong is terug bij het Nederlandse team. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen vergezelde het Nederlands elftal al naar het WK in Qatar, maar heeft nog steeds niet zijn debuut gemaakt. Ook omdat hij na zijn terugtrekking uit Jong Oranje tijdelijk niet werd opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

“Het is een geweldig gevoel om voor je land te spelen, dus ik heb er heel veel zin in”, zei Frimpong in gesprek met OnsOranje, vooruitkijkend op de komende periode van het Nederlands elftal, dat in de competitie tegen Frankrijk en Griekenland speelt. Europees Kampioenschap. kwalificatie. In die wedstrijden mag de vleugelverdediger zijn debuut maken, nadat hij om disciplinaire redenen een tijdje afwezig was geweest. Koeman heeft hem niet opgeroepen omdat Frimpong zich afmeldde bij Jong Oranje.

“Als ik terugkijk op de afgelasting voor Jong Oranje was dat natuurlijk niet het beste idee. Als ik er nu op terugkijk, was dat een fout die ik heb gemaakt. Maar nu wil ik me concentreren op de toekomst en me concentreren op wat gaat komen en nu ga ik het team zoveel mogelijk helpen”, zei hij.

Frimpong maakt indruk bij Bayer Leverkusen van coach Xabi Alonso. Daar heeft hij na zeven wedstrijden twee goals en vier assists, waarmee hij mede verantwoordelijk is voor de toppositie in de Bundesliga. “Ons team doet het heel goed, maar in het voetbal kun je nooit te zelfgenoegzaam worden. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen, dus we moeten door. De Bundesliga is een goede competitie voor jonge spelers en ik ontwikkel mij goed, ook omdat ik een goed team heb en goede coaches die mij helpen.”


Dumfries verdient het niet om twijfels over Dumfries te hebben

Ronald Koeman

Bij aankomst in Zeist werd Frimpong hartelijk ontvangen door Xavi Simons, die momenteel ook in de Bundesliga speelt voor RB Leipzig. “Ja, hij is mijn vriend en ik ben blij dat ik met hem kan spelen. Hij is een goede speler en ik kijk er naar uit om honderd procent speelminuten met hem te maken.”

Ronald Koeman

Ronald Koeman zei vanmiddag op de persconferentie dat hij met Frimpong gaat praten over de afgelopen tijd, maar dat in principe alles al is besproken met Nigel de Jong, directeur topvoetbal bij de KNVB. “Maar ik wil toch het technische verhaal met hem bespreken. Waarom hij er een tijdje niet was en nu wel”, aldus Koeman, die ook heeft gezegd dat hij de wingback van Bayer Leverkusen verdedigend niet goed genoeg vond.

“We willen altijd met drie opbouwen, dus er is altijd één verdediger die hoger speelt en dat kan hij met zijn snelheid prima. In de verdedigende rol zie je hem te weinig. Daarin zal hij zich wel ontwikkelen, maar hij wordt niet vaak getest en dat was in het begin één van de redenen dat ik voor een andere rechtsback heb gekozen, omdat Dumfries het niet verdient om twijfels te hebben over Dumfries.”

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *