Scheidsrechter zakt ineen tijdens jeugdwedstrijd, in kritieke toestand naar ziekenhuis | Binnenland

[ad_1]

De scheidsrechter werd onwel tijdens een jeugdwedstrijd tussen voetbalclub MSC uit Meppel en FC Wolvega. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

De voorzitter van de club, Arjan Jonkers, zei enorm geschokt te zijn. “Deze man had helemaal geen gezondheidsgeschiedenis, het kwam volledig uit het niets. Vlak voor rust zakte hij ineens in elkaar.”

De spelers van de twee Onder 17 teams, begeleiders en trainers kwamen direct in actie en startten met reanimatie. “We hebben onze protocollen voor dit soort situaties. En helaas hebben wij er ervaring mee. Recent nog met een speler uit het 35plus team. Ik ben in ieder geval blij dat iedereen heeft gedaan wat hij moest doen. Weten is één ding, maar doen is iets anders.”

Op Instagram prijst een wijkagent het snelle handelen van de aanwezigen. ‘Namens ons wil ik de trainers van beide teams, begeleiders van beide teams, spelers van beide teams en alle andere mensen een groot compliment geven voor hun fantastische inzet. Van de mensen die direct zijn begonnen met reanimatie, de spelers rondom de scheidsrechter voor de afscherming, de mensen die de AED hebben gekregen en de mensen die de hulpdiensten hebben ontvangen.’

Hoe gaat het nu met de scheidsrechter? “Hij ademt zelfstandig, maar is niet bij bewustzijn”, aldus Jonkers.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *