Denzel Dumfries traint met Oranje voor duels met Fransen en Grieken | Nederlands voetbal

[ad_1]

Denzel Dumfries is betrokken bij de opleiding van het Nederlands elftal. De rechtsback was maandag wegens privéomstandigheden afwezig bij de nationale ploeg. Hij meldde zich maandagavond op het Nederlandse trainingskamp in Zeist.

Dumfries was vorige maand de uitblinker van het Nederlands elftal in gewonnen wedstrijden tegen Griekenland (3-0) en Ierland (1-2). De aanvallende rechtsback was bij alle vijf doelpunten betrokken.

Koeman kan Dumfries goed gebruiken in de komende wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland in de EK-kwalificatie. Met Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo en Matthijs de Ligt mist hij belangrijke spelers. Ook Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Sven Botman, Mark Flakken, Justin Bijlow, Jurriën Timber en Tyrell Malacia zijn niet aanwezig.

Oranje ontvangt vrijdag in de Johan Cruijff ArenA Frankrijk. Drie dagen later is Griekenland de tegenstander in de OPAP Arena in Athene. Frankrijk is koploper in groep B van de EK-kwalificatie met een volledige score van 15 punten uit vijf wedstrijden. Oranje volgt met 9 punten uit vier wedstrijden. Griekenland heeft 9 punten verzameld in vijf wedstrijden.

De beste twee landenteams uit de groep kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK in Duitsland. Griekenland speelt vrijdag een uitwedstrijd met Ierland.

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *