Personeelstekort politie houdt aan door vergrijzing en krapte

[ad_1]

In januari vorig jaar meldde de politie dat de verwachting was dat het personeelsbestand in 2025 weer op volle sterkte zou zijn, maar de woordvoerder zegt dat het tekort de komende jaren zal blijven aanhouden. Dit komt onder meer doordat relatief veel politieagenten met pensioen gaan en vanwege de krappe arbeidsmarkt.

Deze problemen zijn al enige tijd bekend. De politie meldde in juli dat werknemers die samen goed zijn voor 1.300 voltijdbanen naar verwachting ieder jaar zullen vertrekken. Ook het feit dat er regelmatig officieren worden uitgeleend aan andere eenheden, bijvoorbeeld bij grote demonstraties, draagt ​​bij aan de capaciteitsproblemen. “Dat hoort allemaal bij het totaal”, zegt de woordvoerder van het politiebureau.

Woordvoerder Maarten Brink van politiebond ACS zegt in reactie op de berichten van De Telegraaf en de NOS dat de tekorten ‘echt een probleem’ zijn. ‘Veel mensen met mij zeggen het al jaren. Jammer dat het niet gehoord en gezien wordt. Politieagenten staan ​​onder grote (werk)druk, wat ten koste gaat van de sociale veiligheid.’

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *