Wat vind jij van de fietssnelwegen in Groningen? Laat het ons weten

[ad_1]

Snel fietsen, over een breed pad, overal voorrang en weinig stoplichten: dinsdag is de vijfde fietssnelweg van de provincie Groningen geopend tussen Winsum en Stad. Maar wat is eigenlijk de leukste of mooiste fietsroute van Groningen?

Met de opening van de fietssnelweg tussen Winsum en Groningen is de vijfde klaar: fietsers kunnen zich snel verplaatsen tussen Stad en Bedum, Roden, Ten Boer en Zuidhorn. Het pad tussen Assen en Groningen is half af er wordt aan gewerkt op trajecten tussen Stad en Leek, Zuidlaren en Eelde/Paterswolde. Fietssnelwegen kenmerken zich door een breed wegdek dat vlak, glad en goed onderhouden is. Er zijn vrijwel geen verkeerslichten en fietsers hebben doorgaans voorrang.

Stimuleer fietsen en maak dorpen beter bereikbaar

Het idee van de fietsroutes: het fietsen en bewegen stimuleren en de dorpen in de provincie beter bereikbaar maken. Ze worden dan ook vooral gebruikt door pendelaars en studenten. Veel van de routes lopen ook langs P+R-locaties, waardoor een combinatie van autorijden en fietsen een optie is. Maar ook in het weekend worden ze veelvuldig gebruikt door bijvoorbeeld fietsers.

Dagblad van het Noorden is benieuwd: maken de fietssnelwegen in Groningen de beloftes waar? En wat is de mooiste of beste fietsroute van de provincie? Laat het ons weten in deze korte vragenlijst:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *