Duitse moeder van in Israël ‘gedode festivalganger’ stelt dat ze nog leeft: ‘Iedere minuut telt’ | Buitenland

[ad_1]

Een gruwelijke video ging dit weekend viraal. Een bewusteloze vrouw ligt in een pick-up van Hamas-strijders. Moeder Ricarda Louk denkt haar 22-jarige dochter te herkennen aan de tatoeages op haar been en haar dreadlocks. Het meisje was met haar vriend op het Supernova-festival toen Hamas aanviel.

Bezoekers van het festival zaten als ratten gevangen toen ze van alle kanten werden aangevallen. Minstens 260 mensen zijn gedood. Anderen zijn ontvoerd en naar de Gazastrook gebracht. Degenen die het hebben overleefd, praten over de paniek en chaos ter plaatse.

Ook de 22-jarige Israëlisch-Duitse Shani Louk uit Ravensburg probeerde te ontsnappen. De schokkende video toont Hamas-militanten die een lichaam in hun vrachtwagen laden en ‘Allahu Akbar’ roepen. Op de beelden is te zien hoe een man op het hoofd van de jonge vrouw spuugt. Volgens haar familie is het Shani. Omdat het lichaam niet bewoog, werd aangenomen dat ze dood was.

Tot dinsdag wist haar moeder niet of ze nog leefde. Maar in een video zegt ze nu dat ze nieuwe informatie heeft. Shani zou zich in een ‘kritieke toestand’ bevinden in een ziekenhuis in het noorden van Gaza met een gevaarlijke hoofdwond. “Elke minuut telt nu”, zegt ze. Ook smeekt ze de Duitse regering om hulp. “Wij vragen, nee, wij eisen dat Duitsland snel actie onderneemt. Er is geen tijd om jurisdictie te bespreken.”

D66-Kamerlid Alexander Hammelburg verklaarde eerder dat hij de familie Louk kende. Hij spreekt van ‘een oproep aan Duitsland en de internationale gemeenschap om alles te doen wat ze kunnen om Shani in veiligheid te brengen’. In ruil voor Afbeelding Louk’s verkering zegt dat hij niets heeft gehoord van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken. “Vredeactivisten vertelden ons dat Shani alleen hulp kan krijgen als de Duitse autoriteiten officieel ingrijpen. Tot nu toe is dit allemaal nog niet gebeurd in Gaza.”

Van de invasie op het festivalterrein kwamen veel beelden naar boven.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *