Een handdruk, een lach en wegwezen: voor 100 euro in Utrecht op de foto met Frodo | Binnenland

[ad_1]

Lach, kijk in de camera en ga weg. Dat is 100 euro, alstublieft. Honderden fantasyfans hebben afgelopen weekend hemel en aarde bewogen om hun droomontmoeting met acteur Elijah Wood vast te leggen. “Dit waren de mooiste 5 seconden van mijn leven.”

Vraag iedereen op straat of ze Elijah Wood kennen en ze zullen je met opgetrokken wenkbrauwen aanstaren. Maar voor fans van fantasy en sciencefiction is de 42-jarige Amerikaanse acteur een icoon. Een eeuwige kinderheld. Iemand die als begin twintig de levens van miljoenen mensen voor altijd veranderde, en dat nog steeds doet.

Kijk diep in de kenmerkende kristalblauwe ogen van Elijah Wood en je zult zien: het is Frodo Baggins, de hoofdpersoon van In de ban van de Ring, een van de meest succesvolle filmseries aller tijden, en volgens kenners de oorsprong van het fantasy-genre. De drie delen zetten twintig jaar geleden de fantasyscène compleet op zijn kop. De films brachten samen 3 miljard dollar op en wonnen 17 Oscars: een historische prestatie.

Nu of nooit

Het verhaal gaat over de jonge hobbit Frodo die een magische ring heeft die over goed en kwaad beslist. Hij moet de ring vernietigen. De rol van Frodo markeerde de definitieve doorbraak van Elijah Wood als acteur. Het nieuws van zijn komst naar de wintereditie van de Heroes Dutch Comic Con in Utrecht sloeg in als een bom voor de Nederlandse fantasyfans. Voor zover bekend is het Woods eerste grote publieke optreden in ons land. Voor wie het van dichtbij wil meemaken: het is nu of nooit.

Voor torenhoge bedragen (bovenop de entreeprijs van 30 euro) signeert Wood foto’s en andere spullen en laat hij met fans op de foto. Hij wordt afgeschermd van de pers. Interviews geeft hij niet. Minutenlange meet & greets met fans zijn ook geen optie. Een snelle foto mag nog steeds. Hoe dat in zijn werk gaat, mag de pers niet zien in deze zogenaamde photobooth. Na het betalen van 100 euro ziet deze site dat het geheel een perfect geoliede machine is.

Fans worden één voor één uit de wachtrij geplukt, een beveiliger zorgt ervoor dat alles vlot en snel verloopt. Wood staat voor een scherm klaar om de fan te verwelkomen. Er vindt geen gesprek plaats. Wood geeft je een stevige handdruk, wijst naar de cameraman, lacht, bedankt vriendelijk en vertelt waar de uitgang is. Maak een foto, vertrek en de volgende persoon is aan de beurt. Bij de uitgang ontvangen fans de foto in printformaat, plus een digitale kopie van hoge kwaliteit.

Zenuwen lopen door het lichaam

Het is ongekend hoe snel alles gaat, en hoe makkelijk het verdiend wordt voor team Frodo. Het maakt de fans niets uit: ze weten waar ze aan beginnen. De 29-jarige Marjolein de Haas uit Spijkenisse vertelt een onvergetelijke ervaring te hebben opgedaan. “De zenuwen gieren door mijn lichaam”, zegt ze enkele minuten voor de ‘nu al magische’ ontmoeting met Wood. “Voor mij is hij een fenomeen. Hij is gewoon Frodo, en dat zal altijd zo blijven.”

De Haas is beheerder van een populaire blog voor fantasyliefhebbers. Ze heeft eerder al een andere ‘hobbit’ ontmoet, de acteur Billy Boyd. “Het verhaal, de muziek, de kostuums: alles In de ban van de Ring is gewoon fantastisch. Deze foto is duur, ja, maar dit pakken ze mij nooit meer af.” Een andere fan loopt later ‘geschokt’ uit de rij. Er staan ​​tranen in zijn ogen. “Dit waren misschien wel de mooiste seconden van mijn leven”, stamelt hij.

55.000 bezoekers

In totaal bezochten dit weekend 55.000 bezoekers de wintereditie van Heroes Comic Con. Het evenement was volledig uitverkocht. Naast Elijah Wood was ook actrice Famke Janssen aanwezig in Utrecht. Net als de Amerikaanse actrice Lana Parrilla, bekend van de serie Er was eens.

Dutch Comic Con is een jaarlijks evenement dat zich richt op stripboeken, films, series, videogames en kostuums van personages uit de populaire cultuur. Fans die het evenement bezoeken, verkleden zich vaak als personages uit series of films.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *