Niek vom Bruch, directeur Grand Theatre in Groningen, maakt overstap naar Landschapsbeheer in Drenthe

[ad_1]

Het Grand Theatre in Groningen moet op zoek naar een nieuwe regisseur. De huidige, Niek vom Bruch, gaat per 1 maart 2024 aan de slag als directeur bij Landschapsbeheer Drenthe.

Dit werd woensdag bekend gemaakt. Grand Theatre is een podiumkunsteninstelling waar voorstellingen worden gegeven en theatertalent zich kan ontwikkelen. Landschapsbeheer Drenthe, gevestigd in Assen, houdt zich bezig met de bescherming van het Drentse landschap en het behartigen van de belangen van organisaties en mensen die zich voor dat landschap inzetten.

Vom Bruch werkte acht jaar voor het Grand Theatre toen hij vertrok. Hij begon in 2016 als regisseur nadat het theater eerder failliet was gegaan. “Onder zijn leiding is Grand Theatre opnieuw uitgegroeid tot een sterke lokale, regionale en landelijke organisatie, met structurele financiële steun van gemeente en rijk”, aldus de Raad van Toezicht van Grand Theatre in een persbericht.

Na zijn opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte Vom Bruch (1974) onder meer bij het Ministerie van OCW en het Fonds Podiumkunsten. Daarnaast is hij lid van de raad van toezicht van Kunstpunt in Groningen en Biblionet in Drenthe.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *