Warmest start to October on record in the Netherlands

[ad_1]

Sinds het begin van de temperatuurrecords is oktober in Nederland nog nooit zo warm begonnen als dit jaar. Volgens Weeronline, vestigden de eerste tien dagen van de maand een record met een gemiddelde temperatuur van 16,6 graden. “Het was alle tien dagen merkbaar warmer dan normaal en de nachten waren opvallend mild”, schrijft Weeronline.

Officiële weerrecords voor Nederland worden vastgelegd in De Bilt, dat wordt beschouwd als een meteorologisch centrum voor het land. Gedurende deze tijd van het jaar is de typische gemiddelde temperatuur 12,2 graden. Het vorige record voor de warmste start van oktober was 15 graden, daterend uit 2001.

In de eerste tien dagen van oktober is een minimumtemperatuur van 9 graden typisch, maar de laagste minimumtemperatuur in De Bilt dit jaar was 11,6 graden, gemeten op 8 oktober.

Dat meldt het Nederlands Meteorologisch Instituut KNMIDe uitzonderlijk warme herfst van dit jaar kan een gemiddelde herfst van 2050 zijn. De gemiddelde temperatuur in De Bilt in de herfst bedraagt ​​10,9 graden. In 2050 zal dit tussen de 0,8 en 1,7 graad hoger zijn.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *