Nederland exporteert minder naar Duitsland

[ad_1]

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland en tevens de grootste economie van Europa. Eerder werd duidelijk dat de economische groei in dat land tot stilstand is gekomen. Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) voorspelde afgelopen dinsdag dat de bedrijvigheid in Duitsland dit jaar met 0,5 procent zal krimpen als gevolg van de hoge inflatie.

De waarde van de spullen die in januari tot en met juli naar Duitsland zijn gebracht, bedroeg volgens het CBS 93,8 miljard euro, een daling van 4,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Goederen die in Nederland werden gemaakt en naar Duitsland werden verzonden, hadden een waarde van 889 miljoen euro. Dat is 2,3 procent minder dan een jaar eerder. Vooral de import van chemische producten is afgenomen. Ook de waarde van de wederuitvoer van Nederlandse producten daalde. Dit is de export van eerder geïmporteerde artikelen. Die producten waren 3,2 miljard euro waard, een daling van 5,4 procent.

Vorig jaar bleef de exportwaarde van goederen naar Duitsland groeien, meldt het statistiekbureau verder. Dit kwam mede door het sterke economische herstel na de coronapandemie en hogere exportprijzen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *