Bernie Sanders tegen Lubach: liever AI-president dan nog een keer Trump | Show

[ad_1]

De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft liever een AI-president dan Donald Trump in het Witte Huis. Dat zei de 82-jarige politicus woensdagavond De Avondshow met Arjen Lubach. Lubach had de Democraat te gast om over zijn nieuwe boek te praten.

Sanders betoogt in zijn boek ‘It’s okay to be boos op het kapitalisme’ dat kunstmatige intelligentie het werk in alle beroepen zal veranderen. Lubach vroeg Sanders vervolgens of hij liever een AI-president of Trump het hoogste ambt in de VS zou zien bekleden. “De AI-president heeft waarschijnlijk iets meer intelligentie dan Donald Trump”, antwoordde Sanders.

De 82-jarige senator zei ook dat hij het ‘heel leuk vindt in Nederland’. Het is twintig jaar geleden dat hij Nederland bezocht. “Ik had het druk met een paar presidentsverkiezingen en mijn werk in de Senaat”, verontschuldigde Sanders zich toen Lubach vroeg waarom het zo lang had geduurd voordat hij weer kwam.

Sanders is een paar dagen in Nederland om zijn boek te promoten. Ook gaf hij een lezing in debatcentrum De Balie en voerde gesprekken met een aantal mensen, onder wie FNV-voorzitter Yasmin Ait Abderrahman, politicus Frans Timmermans en journalist Tim Hofman.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *