Herestraat Groningen afgesloten na ernstige melding. Restauranthouder Stije baalt. ‘Van 50 reserveringen kwamen er 12 opdagen’

[ad_1]

Een deel van de Herestraat in Groningen is woensdagavond urenlang afgesloten geweest voor politieonderzoek. Eerder dit jaar waren er in deze straat twee explosies bij schoonheidssalon Moï Beauty.

Rond 18.15 uur werd de weg tussen het Gedempte Zuiderdiep en de Coehoornsingel afgezet met politielint. Agenten vroegen omwonenden hun huizen te verlaten. Het is onduidelijk waarom precies. Agenten ter plaatse spraken van een ‘gevaarlijke situatie’, een politiewoordvoerder schreef op X over ‘een melding die zo ernstig was dat er is opgeschaald’.

Rond 21.15 uur werden de banden verwijderd en ging de weg weer open. “Het onderzoek ter plaatse is afgerond. Op de locatie is niets aangetroffen”, schrijft de politie op X.

Bende oorlog

Dit deel van de Herestraat is de afgelopen maanden vaker in het nieuws geweest. Half september en juli ontploften er bommen bij schoonheidssalon Moï Beauty. De politie legde vervolgens een verband met een bendeoorlog in de regio Winschoten.

Jimmy’s pand werd doorzocht

Rond half negen doorzochten agenten een pand drie deuren verwijderd van schoonheidssalon Moï Beauty. Hier zit Jimmy’s, een soort jongerencentrum waar iedereen tussen de 12 en 27 jaar terecht kan met vragen over bijvoorbeeld uitkeringen.

Iets verderop, aan de andere kant van het Zuiderdiep ter hoogte van de C&A, stonden een brandweerwagen en ambulance klaar.

‘Weg van het raam’

Stije Siebelink is bedrijfsleider van ‘Houdt van Eten’. Het restaurant ligt tegenover Jimmy’s. Ook al was de straat afgesloten, hij mocht gasten ontvangen. “Helaas kwamen er van de vijftig reserveringen maar twaalf opdagen.” Hij denkt dat de politie een explosief verwachtte. De gasten die er waren mochten niet te dicht bij het raam zitten. “En toen ik bij het raam stond te kijken, kregen we meteen een bericht van de brandweer met de vraag of ik daar weg mocht.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *