Schrijver Rushdie brengt boek uit over steekaanval op hem in 2022

[ad_1]

Het boek, getiteld Knife: Meditations After an Attempted Murder, zal op 16 april 2024 worden gepubliceerd, aldus PRH. “Dit was voor mij een noodzakelijk boek om te schrijven: een manier om grip te krijgen op wat er is gebeurd en om met kunst op geweld te reageren”, zei Rushdie in een verklaring.

De schrijver werd op 12 augustus vorig jaar aangevallen toen hij een lezing wilde houden tijdens een evenement in het Chautauqua Institution in de staat New York. Hij raakte ernstig gewond door steekwonden in zijn gezicht, nek en buik en lag twee dagen aan de beademing. Rushdie werd blind aan zijn rechteroog en kan één hand niet meer gebruiken. In 1989 overleefde hij ook een mislukte bomaanslag.

Rushdie publiceerde bijna zes maanden na de steekpartij ook een roman, Victory City. Dat boek was al een tijdje in de maak en staat los van de steekpartij

Rushdie werd bekend door zijn boeken Duivelsverzen en Middernachtskinderen. Vanwege het eerste boek, dat moslims als godslasterlijk beschouwen, vaardigde de Iraanse geestelijk leider Khomeini een fatwa uit. Daarmee beval hij moslims wereldwijd om Rushdie te vermoorden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *