HVV tegen ONDO werd kort gestaakt, maar publiek zag vermakelijke wedstrijd: ‘We hebben veel aanvallende kwaliteiten’ | Amateurvoetbal

[ad_1]

HVV Helmond boekte op bezoek bij ONDO de derde overwinning op rij. De Helmondse ploeg kwam binnen twaalf seconden op 0-1 en won met 1-4. Helaas overschaduwde een incident tussen grensrechter en supporter de wedstrijd.

Direct na de 1-4 van HVV stormde de grensrechter van de club op een supporter af die volgens hem iets tegen een van zijn kinderen had gezegd. De man werd met geweld tegen het raam geduwd en viel vervolgens op de grond. Supporters, spelers en trainers bemoeiden zich met het incident, waarna de wedstrijd snel vijf minuten werd stilgelegd. Na de afkoelperiode schudden de twee hoofdrolspelers elkaar onder luid applaus de hand en verdween de kou uit de lucht.

Na de wedstrijd reageerden HVV-aanvoerder Maikel Verkoelen en ONDO-coach Ralph Verheijen op het incident. “Ik heb niet veel gekregen. Ik merkte het pas toen het al gebeurd was. Het werd keurig opgelost en gelukkig hebben we geen gekke dingen geprobeerd te doen op het veld. Dat willen we bij HVV zo houden”, zei Verkoelen kort. Ook Verheijen had een slecht inzicht in de situatie. “Ik kon het niet goed zien. Opeens zag ik wat commotie en iemand op de grond liggen. Het belangrijkste was om het rustig te houden en dat is gelukt. Niemand zou er baat bij hebben gehad als de wedstrijd definitief was stopgezet.”

Snelle voorsprong

Naast de korte onderbreking kreeg het publiek een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Hoewel het spel niet al te accuraat was, had het veel tempo. Wat ook snel ging was de openingstreffer. Na amper twaalf seconden lag de bal al in het net. Giovanni van Beek scoorde meteen. “Ik knip hem uit en schiet hem in de verre hoek, wat volgens mij mijn snelste ooit is”, lachte Van Beek om zijn snelle doelpunt. Tien minuten later maakte Yassir Javouani er 0-2 van en leek HVV weg te lopen, totdat Joost Berkers vlak voor rust de gelijkmaker scoorde, 1-2.

In de tweede helft werden de ambities van ONDO echter snel in de ijskast gezet. Het was Van Beek die weer kon juichen. “We waren af ​​en toe een beetje slordig, maar als we ons hoofd laag houden, kan geen enkele tegenstander ons verslaan. Ik vond de eerste de beste en ik had zelf nog twee of drie kansen kunnen scoren”, bleef de man van de wedstrijd zelfkritisch. Voor ONDO was het snelle doelpunt vooral een klap. “We hebben ons erop gefocust omdat we de laatste drie wedstrijden elke keer slecht begonnen. Zeker tegen een ploeg met de kwaliteiten van HVV maak je het jezelf heel lastig”, aldus Verheijen.

Aanvallend spel

Wat opviel aan het spelverloop van beide ploegen was de aanvallende intentie die HVV op het veld had. “Wij spelen in een 3-4-3-formatie. We hebben veel aanvallende kwaliteiten en ook veel kwaliteit aan de bal. We kunnen een man spelen en kansen creëren. We zijn heel scherp begonnen, iedereen wil ons verslaan, veel beter kan het eigenlijk niet”, zegt Verkoelen, die de ambitie heeft om in de top te blijven concurreren. “We hebben zeker de kwaliteiten, dat is niet de reden. Zo lang mogelijk meedoen en aan de top staan. Het zal aan ons zijn, zowel in de grote wedstrijden, maar ook in de kleine. Daar word je kampioen, zeggen ze”, besloot de aanvoerder.

ONDO: Van den Boer; S. Berkers, Driessen, G. Verberne, De Jong; Haasen (55. Aarts), J. Berkers, Slegers; K. van der Heijden (69. K. Verberne, Van Gerwen.

HVV Helmond: Baggermans; Farah (71. Sahin), Verkoelen, M. Schalks; Van Veen, R. Schalks, El Maach, Van Beek; Garrido, Hertogs (71. Alkan), Javouani (62. Azarfane)

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *