FC Engelen keeper dies after collision on the field

[ad_1]

De doelman van FC Engelen 4, die zondagmiddag tijdens een wedstrijd ernstig gewond raakte, bezweek woensdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt zijn club. Lenard den Teuling (41) werd in zijn hoofd geraakt toen hij in botsing kwam met een speler van RKDVC 11. Een helikopter landde op het veld met een traumateam, dat de keeper stabiliseerde voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

“Het nieuws sloeg bij ons in als een bom”, zegt FC Engelen in de verklaring op hun website. Den Teuling laat een vrouw en twee zonen achter, van 16 en 11 jaar oud. “Onze gedachten zijn bij zijn familie en dierbaren.” Ook RKDVC 11 uit Drunten betuigde op sociale media zijn medeleven.

De aanrijding gebeurde zondag tijdens een competitiewedstrijd. “Onze doelman ging voor de bal en werd in zijn hoofd geraakt door een been, voet of wat dan ook van een RKDVC-speler. Iedereen merkte al snel dat er iets mis was. De tegenstander was ook flink van streek”, vertelt Wim van Sambeek, bestuurslid van voetbalclub Den Bosch Omroep Brabant.

Omdat de ernst van de situatie direct duidelijk was, werden de hulpdiensten gebeld en werd er een traumahelikopter uitgezonden. De doelman werd met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij werd geopereerd.

De wedstrijd werd direct na het ongeval gestaakt en na overleg met de KNVB en tegenstanders werden nog twee wedstrijden van FC Engelen afgelast.

Donderdag ontmoeten de teams waar Lenard den Teuling voor speelde en trainde elkaar. Vrijdag is er een bijeenkomst voor alle leden van FC Engelen. Alle wedstrijden van de club dit weekend zijn afgelast.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *