Half Nederland te laat op werk: bijna 1000 kilometer file door regen en ongelukken | Auto

[ad_1]

Door de regen en ongelukken in de vroege ochtend kwamen donderdag veel automobilisten in de file terecht. Op het hoogtepunt rond half acht was er bijna duizend kilometer langzaam of stilstaand verkeer, meldt de ANWB. Dat is goed voor de zevende plek in de filetop 10 van dit jaar.

Op sommige plekken in het land moeten automobilisten zelfs rekening houden met een uur vertraging, zegt Robert Vriezen van ANWB Verkeersinformatie. “Dit is vrij uitzonderlijk. Het is langer donker, het regent en we hebben ‘s morgens vroeg enkele aanrijdingen gehad, waardoor enkele wegen afgesloten waren. Dan is het een kwestie van meedoen en doormodderen.”

Zo staat er 15 kilometer file op de A27 vóór knooppunt Lunetten bij Utrecht, tussen Gorinchem en Almere, na een ongeval. “Die weg is net weer vrijgegeven. Er was een uur vertraging, dat neemt nu langzaam af”, zegt Vriezen rond kwart over negen. Er staat inmiddels anderhalf uur file op de A28 tussen Harderwijk-Zuid – Amersfoort. Rijden op de A2 en A12 bij Utrecht is Ook op wandeltempo en rondom Rotterdam en Den Haag staan ​​veel lange files. “Het is eigenlijk alleen maar slecht ten zuiden van Den Bosch, waar het goed rijdt, op een klein filetje bij Eindhoven na.”


Ook op het spoor zijn er vertragingen. Zo rijden er tussen Rotterdam en Dordrecht door een sein- en overwegstoring minder intercitytreinen en tussen Dordrecht en Roosendaal tot 11.30 uur helemaal niet. Tussen Utrecht Centraal Station en ‘s-Hertogenbosch rijden minder intercity’s vanwege een dier op het spoor. Dit geldt ook voor het traject tussen Amsterdam Centraal Station en Utrecht Centraal Station.

De verkeersopstoppingen nemen toe

De effecten van het thuiswerkadvies en het reizen buiten de spits zijn na het einde van de coronamaatregelen slechts in zeer beperkte mate merkbaar op de weg, aldus de ANWB. Het aantal files is dit jaar op vrijwel alle werkdagen toegenomen, zo meldde de dienst vorige week. De fileernst (lengte maal de duur van de file) is met 19 procent gestegen.

Ook wordt verwacht dat automobilisten vrijdag weer in de rij moeten staan. Weeronline waarschuwt dat zowel de ochtend- als de avondspits met regen te maken zal krijgen. Bovendien begint in sommige delen van het land de herfstvakantie, wat het ook extra druk zal maken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *