Het duurde even, maar bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie is dan toch eindelijk hofleverancier

[ad_1]

Vier maanden na haar 100-jarig jubileum heeft bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie eindelijk de felbegeerde titel van leverancier aan de rechtbank verworven.

Commissaris van de Koning Arno Brok kende het predicaat donderdagmiddag toe aan directeuren Jetze Lont en Gerard van der Duim. Brok was in november vorig jaar ook de drijvende kracht achter de aanvraag voor het predicaat. Hij stelde destijds voor om hofleverancier te worden, al wilde Jetze Lont daar in eerste instantie niets van horen.

Hij werd overtuigd door Brok, die zei dat de directeur het niet alleen voor zichzelf deed, maar dat het ook een gebaar was naar het milieu en de honderd medewerkers.

Bedrijven die grote leverancier willen worden, moeten onberispelijk gedrag vertonen en belangrijk zijn voor de regio. Ook uw financiƫn moeten op orde zijn en deze wordt alleen toegekend als u honderd jaar of langer bestaat.

Aandachtspunt bij Lont: de exacte oprichtingsdatum was onbekend. Jetze Lont dook in de geschiedenis, leegde de bedrijfskluis en via de archieven van de oude gemeente Het Bildt en Tresoar in Leeuwarden vond hij uiteindelijk de papieren van oprichter Arjen Lont, zijn originele pak. Op 3 juli 1923 startte hij een timmerbedrijf aan de Oudeblidtdijk in de Westhoek. Lont groeide, verhuisde naar Sint Jacobiparochie en later naar Sint Annaparochie. Met Jetze Lont staat inmiddels de vierde generatie aan het roer.

Het is niet gelukt om op 3 juli van dit jaar de aanwijzing van hofleverancier te verkrijgen, omdat er sprake is van een doorlooptijd van circa zes maanden. Het bedrijf wist op dat moment nog niet dat het verzoek was ingewilligd, ook al was er sprake van een positief advies. Op donderdag 12 oktober kon eindelijk een toost worden uitgebracht.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *