Xavi Simons valt in de prijzen met mooiste doelpunt van de maand in Bundesliga | Buitenlands voetbal



De Nederlands international ontving de onderscheiding voor zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Union Berlin op zondag 3 september. toen RB Leipzig met 0-3 won in de Duitse hoofdstad. Hij scoorde met een schot van buiten het strafschopgebied.

Simons scoorde tot nu toe drie doelpunten en vier assists in zeven wedstrijden voor RB Leipzig in de Bundesliga. Hij scoorde niet in de eerste twee wedstrijden in de Champions League, tegen BSC Young Boys (1-3-zege) en Manchester City (1-3-nederlaag).

RB Leipzig staat na zeven speelronden zesde in de Bundesliga met 14 punten. Het gat met koploper Bayer Leverkusen bedraagt ​​al vijf punten. De club uit Oost-Duitsland huurde Simons op 19 juli voor een jaar van Paris Saint-Germain. Een dag eerder had de Franse topclub het talent voor 4 miljoen euro uit Eindhoven gehaald. Vorig seizoen scoorde Simons 22 keer in 48 wedstrijden voor PSV. Met twintig doelpunten in de competitie werd hij samen met FC Utrecht-aanvaller Tasos Douvikas (nu FC Utrecht) medetopscorer in de Eredivisie.

Simons speelt op vrijdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd met het Nederlandse team tegen Frankrijk. Maandagavond neemt de ploeg van Ronald Koeman het in Athene op tegen Griekenland, dat inmiddels ook negen punten heeft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *