Koch-boek over koning en Ruinerwold-roman in race voor NS-prijs

[ad_1]

Arthur Japin, Herman Koch en Esther Verhoef maken dit jaar kans op de NS Publieksprijs.

De auteurs, die alle drie de prijs al hebben gewonnen, zijn in de race met hun romans Wat de stilte wil , Het Koninklijk huis En Alter ego .

Suzanne Vermeer, met wie in de race is koraalrif , was eerder genomineerd maar nooit gewonnen. Nieuwkomer op de zes nominaties is Israel van Dorsten met zijn boek Wij waren, ik ben: weg uit Ruinerwold en Anya Niewierra met haar roman De Camino . Woensdagavond werden de nominaties bekend gemaakt Eén vandaag . Het publiek kan tot en met 8 november stemmen om de winnaar te bepalen.

De NS Publieksprijs keert na een jaar afwezigheid terug met een aangepaste stemprocedure. De prijs werd in 2022 niet uitgereikt nadat er valse stemmen waren ontvangen voor het boek Het Corona-bedrog van Thierry Baudet. Na onderzoek bleek dat de stemming “op grote schaal” was gemanipuleerd.

Om een ​​soortgelijke situatie te voorkomen zijn er dit jaar verschillende maatregelen genomen. Er is niet langer een vrije keuze waar mensen op kunnen stemmen. Stemmen kan alleen op de zes boeken die tussen 1 juli 2022 en 30 juni 2023 het best verkocht zijn.

Op 8 november wordt de winnaar bekend gemaakt Eén vandaag . In 2021 won Lale Gül met haar boek de NS Publieksprijs Ik ga leven . Eerdere winnaars zijn onder meer Martine Bijl, Joris Luyendijk en Kluun.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *