Franse bondscoach blijft op zijn hoede voor Oranje: ‘Ondanks alle blessures wordt het niet makkelijk’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Frankrijk zal er alles aan doen om zich vrijdag in de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal te plaatsen voor het EK van komende zomer in Duitsland. “We zijn bezig met een mooie reeks”, aldus bondscoach Didier Deschamps. “En toch willen we altijd verbeteren. Dat is mooi om te zien.”

Frankrijk is verzekerd van deelname aan het komende EK als het in de Johan Cruijff Arena het Nederlands elftal verslaat. De nummer 2 van het afgelopen WK is na vijf kwalificatieduels nog steeds zonder puntenverlies. Het doelsaldo van 11-0 zegt ook iets over de kracht van misschien wel de sterkste nationale ploeg van Europa.

Deschamps moet in aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje vooral defensieve problemen oplossen. Verdedigers Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano en Axel Disasi zijn niet beschikbaar. “Ik kan weer beginnen over de vele wedstrijden en steeds kortere rustperiodes”, aldus Deschamps. “Maar de speelkalender wordt alleen maar voller. Nederland kent nog meer blessures. Maar voor mij blijven ze een tegenstander waar we veel respect voor moeten hebben. Het zal zeker niet gemakkelijk voor ons zijn.”

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *