Ferr-Tech uit Meppel sleept opnieuw een prijs in de wacht: eerste plaats in de KVK Innovatie Top 100

[ad_1]

Watertechnologiebedrijf Fer-Tech uit Meppel blijft prijzen inzamelen. Na de WIS Award in 2022 en de WEX Global begin 2023 kan nu de eerste plaats in de 18e Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 aan het palmares worden toegevoegd.

Ferr-Tech heeft een oxidatiemiddel ontwikkeld dat krachtiger is dan chloordioxide, waterstofperoxide en ozon. Dit Meppeler bedrijf heeft als enige ter wereld een gepatenteerd productieproces ontwikkeld om ferraat in een stabiele en houdbare vorm te produceren. Dit product, genaamd FerSol, wordt gebruikt in de industriƫle (afval)waterzuivering. De innovatie maakt het groen, efficiƫnt en dus duurzaam reinigen van afvalwater voor hergebruik mogelijk.

Ferr-Tech mag zich een jaar lang het meest innovatieve MKB-bedrijf van Nederland noemen. De Kamer van Koophandel (KVK) publiceert jaarlijks deze ranking met 100 concrete innovaties van het midden- en kleinbedrijf.

Het bedrijf is als winnaar gekozen omdat het bedrijf een grote bijdrage levert aan duurzaamheid en een zeer innovatief product heeft ontwikkeld. De jury is onder de indruk van de implementatiekracht van het bedrijf en de snelle omzetgroei, met een divers en klein team.

Kooiker Suigtechniek uit Staphorst staat op plaats 68 op de lijst.

Alle nominaties zijn beoordeeld op impact op branche en maatschappij, originaliteit, beschikbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentieel. Aan de KvK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *