Dochter van Britse coronaheld Tom Moore steekt ruim 9 ton in eigen zak na boekendeal | Buitenland

[ad_1]

Er is ophef ontstaan ​​over nabestaanden van coronaheld Tom Moore, de Britse oorlogsveteraan die miljoenen wist op te halen. De inmiddels overleden Moore schreef drie boeken. Zijn dochter blijkt de opbrengst, 800.000 pond (ruim 900.000 euro), te hebben gehouden.

Dat roept in Groot-Brittannië veel vragen op. Want in de proloog van een van de boeken staat dat het geld naar een goed doel gaat.

Toch zegt Moore’s dochter, Hannah Ingram-Moore, in een tv-interview met Piers Morgan dat de zaken anders liggen. De vrouw, die in 2021 haar vader verloor aan corona, heeft naar eigen zeggen de tijd van zijn leven gehad toen hij de boeken schreef. ‘Maar het waren zijn boeken. Hij had een agent die aan zijn boekdeal werkte. Er stond in dat de opbrengst naar Club Nook zou gaan.” Club Nook is een afzonderlijk bedrijf van de liefdadigheidsstichting op naam van Moore. Ze geeft toe de ruim 900.000 euro te hebben achtergehouden.

Hannah Ingram-Moore liet een spacomplex in haar tuin bouwen.
Hannah Ingram-Moore liet een spacomplex in haar tuin bouwen. © ANP/AFP

Haar vader haalde bijna 40 miljoen euro op. Hij werd wereldnieuws toen hij in 2020 aankondigde rondjes te gaan lopen in zijn tuin voor het goede doel. Hiermee wilde hij de Britse zorgaanbieders steunen toen de pandemie op zijn hevigst was. Moore stierf in februari 2021 op 100-jarige leeftijd.

De familie betwist dat de lezers door de proloog zijn misleid. Dat het geld naar de familie ging zou de wens van hun vader en grootvader zijn geweest. Hij zou gewild hebben dat de opbrengst naar Club Nook zou gaan, en niet naar de stichting.

Zwembad

De Captain Tom Foundation accepteert geen donaties meer. De dochter van Tom Moore stond een tijdje aan het roer en kreeg een mooi salaris. Daarom wordt er nu onderzoek gedaan naar de financiën van de stichting.

Britse media ontdekten deze zomer ook dat er in de tuin van Hannah Ingram-Moore een gloednieuw spacomplex was gebouwd. Voor de moderne spa en het bijbehorende zwembad was geen vergunning geregeld. De gemeente wil het dus weer weg hebben. Ze vertelt Piers Morgan nu dat ze spijt heeft van de verlenging. “Dat hadden wij niet moeten doen.” En als de gemeente zijn zin heeft, wordt het binnen afzienbare tijd gesloopt.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *