Wall Street lager door inflatievrees, Birkenstock verder omlaag

[ad_1]

Zo stegen de consumentenprijzen in de grootste economie ter wereld in september met 3,7 procent, onveranderd ten opzichte van de maand ervoor. Het inflatiecijfer zal een grote rol spelen op de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die eind deze maand begint.

De Fed heeft de afgelopen anderhalf jaar de rente in de VS in elf stappen verhoogd om de inflatie te bestrijden. Tijdens het vorige rentebesluit in september besloot de Fed voor de tweede keer dit jaar de rente te pauzeren en te wachten op de impact van de eerdere verhogingen. Beleggers hopen dat de centrale bank de rente niet verder zal verhogen.

Sandaal merk

De toonaangevende Dow Jones-index sloot met een verlies van 0,5 procent op 33.631,14 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,6 procent naar 4.349,61 punten. Technologie-indicator Nasdaq verloor 0,6 procent tot 13.574,22 punten.

Birkenstock, sinds woensdag genoteerd aan de New Yorkse beurs, daalde opnieuw. Het aandeel daalde 6,6 procent naar $37,56. De aandelen van het Duitse sandalenmerk gingen woensdag naar de beurs tegen een introductieprijs van $46, maar sloten al bijna 13 procent lager.

Ford

Walgreens Boots Alliance won 7 procent. De grote Amerikaanse apotheekketen realiseerde afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht, maar de winst viel tegen. Ook de winstverwachtingen voor het komende boekjaar waren lager dan beleggers hadden gehoopt. Het bedrijf zag in de Verenigde Staten de vraag naar coronavaccins en -tests kelderen.

Delta Air Lines moest de openingswinst inleveren en verloor 2,3 procent. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zag de winst in het derde kwartaal met bijna 60 procent stijgen dankzij de sterke vraag naar reizen afgelopen zomer en een krachtig herstel van het internationale vliegverkeer. Door gestegen brandstofkosten werd het bedrijf iets minder positief over de jaarwinst.

Ford daalde 2 procent. De Amerikaanse vakbond United Auto Workers kondigde een verrassingsstaking aan bij de pick-upfabriek in Kentucky. Dat is de grootste fabriek van de autofabrikant, die al weken kampt met stakingen vanwege het aanhoudende conflict met de vakbond over hogere lonen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *