Microsoft mag Activision Blizzard nu wel overnemen van Britten

[ad_1]

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) maakte eerder bezwaar tegen de overname van Activision Blizzard, bekend van games als Call of Duty en World of Warcraft. Microsoft is ook eigenaar van de Xbox-gameconsole. Er bestond de vrees dat Microsoft na de overname veel te machtig zou worden in het streamen van populaire games. Xbox zou dan concurrenten, zoals Sony’s PlayStation, kunnen afsnijden.

Om deze zorgen weg te nemen, hebben Microsoft en Activision Blizzard een aantal toezeggingen gedaan. Zo beloofden ze in een groot deel van de wereld vijftien jaar afstand te doen van de rechten op Activision-games die via de cloud worden gestreamd. In plaats van Microsoft verkrijgt de Franse game-uitgever Ubisoft die rechten.

Na nieuw onderzoek concludeert de CMA dat dit gebaar de concurrentie in de game-industrie voldoende levend houdt. “We hebben voorkomen dat Microsoft een wurggreep kreeg op deze snel evoluerende markt”, aldus CEO Sarah Cardell. Ze verwees ook naar andere toezichthouders die geen bezwaar hadden tegen de overname, zoals de Europese Commissie. “Wij zijn de enige mededingingsautoriteit ter wereld die dit resultaat heeft bereikt.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *