LIVE Nations League | Spanning in Tilburg: met deze scenario’s houden Oranje Leeuwinnen zicht op Spelen | Nederlands voetbal

[ad_1]

Er zal veel aandacht worden besteed aan de houding van de Schotten. Zij profiteren van een flinke nederlaag, omdat ze mogelijk alsnog naar de Spelen mogen als onderdeel van het Britse Olympische team. De Schotse kapitein Rachel Corsie vindt die insinuatie respectloos.

Maar wat zijn de scenario’s?
• De Leeuwinnen houden een oogje in het zeil het Olympisch ticket als België vanavond wordt verslagen en Engeland het verschil van drie doelpunten tegen Schotland niet kan herstellen. Als Oranje Bij een 1-0 overwinning op de Belgen en Engeland dat tegen de Schotten op 3-0 blijft steken, kwalificeren de Leeuwinnen zich voor de laatste ronde van de Nations League.
• Wint Nederland met 2-0 en Engeland met 5-0? Dan is het doelsaldo van de landen gelijk en worden de meeste gescoorde doelpunten meegeteld. Dat is in zijn voordeel Engeland.
• Als de Leeuwinnen verliezen van België, zal de Olympische droom. Dan passeert België zeker Nederland en plaatst Engeland zich bij winst voor de eindronde. Speelt Nederland vanavond gelijk tegen België? Dan mag Engeland Schotland niet verslaan.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *