U.S. bank Citigroup buys 4% share in Ajax

[ad_1]

De Amerikaanse bank Citigroup heeft aandelen in Ajax gekocht. Het bedrijf heeft nu een aandelenbelang van ruim 4 procent en overschrijdt daarmee de grens van 3 procent waarbij beleggers hun belang moeten melden bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). RTL Nieuws rapporten.

Op 11 oktober meldde Citigroup aan de AFM dat zij 763.181 aandelen Ajax bezat. Bij de huidige beurskoers is dat zo’n 7,7 miljoen euro waard. Het is onduidelijk waarom de Amerikaanse bank een belang heeft genomen in de voetbalclub. Noch Citigroup, noch Ajax reageerden op de vragen van RTL hierover.

De aandelenkoers van Ajax staat op het laagste punt in vijf jaar. Een goed moment om te kopen als je op de lange termijn wilt profiteren. Van de ruim 18 miljoen aandelen zijn er 5 miljoen op de beurs verhandelbaar.

De Amsterdamse club gaat roerige tijden tegemoet. De ploeg staat op de 16e plaats in de Eredivisie, een historisch dieptepunt. En administratief ziet het er nog slechter uit. Ajax ontsloeg al na vier maanden technisch directeur Sven Mislintat en hield hem verantwoordelijk voor de slechte prestatie van de ploeg en de slechte prestatie van nieuwe hoofdtrainer Maurice Steijn. Ontevreden fans bestormden na de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena, wat uiteindelijk leidde tot het aftreden van Pier Eringa, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Ajax haalde veteranen Michael van Praag terug als lid van de Raad van Commissarissen en Louis van Gaal als adviseur, in de hoop dat zij het tij konden keren.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *