Kastelein Fokko Werkman werd 20 jaar geleden vermoord in Haule. Leidt achteloos uitgedrukt shagje naar de dader? | Podcast Radio Ramkraak

[ad_1]

Zal er na twintig jaar eindelijk een antwoord komen op de vraag wie Fokko Werkman uit Haule heeft vermoord? De politie hoopt dat zich een mannelijke roker meldt. Mogelijk weet hij meer over de moord. Verslaggever Wietske Koen praat met Werkmans ex-vrouw en de politie in een nieuwe aflevering van onze misdaadpodcast Radio Ramkraak.

Beluister hieronder de achttiende aflevering. Je kunt de podcast ook vinden op Spotify En Apple Podcast. Volg het kanaal zodat je geen aflevering mist.

De politie vond een sigarettenpeuk in een asbak in de woning van Fokko Werkman. De uitgeperste sigaret bevatte DNA van een onbekende man. Hij zou een belangrijke getuige kunnen zijn. “Je hebt getuigen die iets hebben zien gebeuren, maar je hebt ook getuigen die heel belangrijke informatie kunnen bijdragen aan het onderzoek, zoals deze man”, zegt cold case-rechercheur Jitcia Tamminga.

De dood van Werkman heeft nog steeds grote impact op de nabestaanden, zij weten na twintig jaar nog steeds niet wie de dader is.

“Ik zou om vier uur de kroeg opendoen en ik was hier om half drie”, vertelt Geertje Stelma, de ex-vrouw van Fokko Werkman. Normaal gesproken begint de dag op zondag 12 oktober 2003. “Ik vond het een beetje een troep in de kroeg, normaal ruimden we alles voor elkaar op. We waren uit elkaar. Maar we gingen om de beurt naar de kroeg. Ik denk: nou, ik ga het gewoon opruimen.”

Wat Geertje nog niet weet, is dat haar ex-man is vermoord. Een moord die tot op de dag van vandaag niet is opgelost. “Ik had de koffie klaar staan. Ik denk, ik bel Fokko. We dronken vaak samen koffie en dan vond ik hem levenloos naast de bank.”

Blijf op de hoogte van al onze misdaadverhalen en schrijf naar uw i n voor de wekelijkse nieuwsbrief van Dagblad van het Noorden of Leeuwarder Courant .

Beluister hieronder alle afleveringen van de podcast van Radio Ramkraak.

Radio Ramkraak is de gezamenlijke misdaadpodcast van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Wekelijks bespreken we verhalen over trends in de onderwereld, drugslabs, moorden en belangrijke rechtszaken in het Noorden.

De verslaggevers van Leeuwarder Courant En Dagblad van het Noorden hebben veel expertise op het gebied van criminaliteit. We praten niet alleen over de feiten, maar leggen ook uit waarom en hoe misdaden worden gepleegd. Presentator is Jeroen Kelderman.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *