Moskou bereid om te bemiddelen in oorlog Israël-Hamas, zegt Poetin: ‘Belangrijk om einde te maken aan bloedvergieten’ | Israël en Hamas in oorlog

[ad_1]

Met filmpjeRusland is bereid om met constructieve partners samen te werken om een ​​staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas te bereiken. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin vrijdag. ‘Het is belangrijk dat er een einde komt aan het bloedvergieten’, zei hij.

Poetin is momenteel in het Centraal-Aziatische land Kirgizië voor een internationale top en een ontmoeting met de president. Het is de eerste keer dat hij naar het buitenland reist sinds het internationale arrestatiebevel.

Op de top zei hij: “Rusland is bereid om met alle constructieve partners samen te werken.” Volgens het Kremlin zou de Russische president zowel contact hebben met Israël als met Palestina. Op de top van vandaag zei hij dat het belangrijk was om een ​​einde te maken aan het bloedvergieten.

‘Serieuze gevolgen’

Ondertussen heeft Israël honderdduizenden mensen opgeroepen Gaza te verlaten ter voorbereiding op een mogelijk grondoffensief. Poetin zei dat een dergelijke aanval ernstige gevolgen zou hebben en zou leiden tot ‘onaanvaardbare verliezen onder de burgerbevolking’.

Zaterdag viel de terreurorganisatie Hamas Israël aan. Poetin zei een paar dagen geleden dat het conflict het ‘mislukte beleid van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten’ laat zien. Hij verwachtte ook niet dat er een ‘snel einde’ aan de gevechten zou komen.

Op 24 februari 2022 viel Poetin Oekraïne binnen. De oorlog heeft al het leven gekost aan 70.000 Oekraïense soldaten. De BBC einde van augustus. Aan Russische kant zouden er nog meer zijn: 300.000 soldaten van het Russische leger, aldus De New York Times.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *