KVK: ruim helft grotere mkb-bedrijven last van personeelstekort

[ad_1]

De Kamer van Koophandel deed onderzoek onder bijna 1.400 ondernemers, waarvan 685 MKB-bedrijven. ‘Personeelslid weg, dus regel alles zelf’ en ‘personeelstekort belemmert herstel na corona’, reageerden respondenten.

Bovendien zijn de meeste ondervraagde ondernemers volgens het onderzoek op zoek naar nieuwe medewerkers. Ruim negen op de tien MKB-bedrijven met tien of meer werknemers hebben echter moeite met het vinden van nieuwe mensen. Ook dit zijn ondernemers die geen last hebben van een personeelstekort in hun bedrijf.

‘Handarbeid’

Ondernemersadviseur Gé Gijsen van de Kamer van Koophandel ziet dat het tekort aan mensen in allerlei sectoren een probleem is. ‘Het gaat vooral om mensen die met hun handen kunnen werken. Monteurs, loodgieters, mensen in de koelinstallatietechniek, cv-installateurs, dat soort beroepen. Maar ook in de zorg natuurlijk, de handen aan het bed, en al het andere dat met automatisering en ICT te maken heeft”, vat hij samen. Ook de horeca en distributiecentra noemt hij als plekken met een groot personeelstekort.

Volgens het onderzoek hebben kleinere organisaties minder kans op personeelstekorten. Van het MKB met twee tot negen werknemers geeft ruim een ​​kwart aan dat het tekort impact heeft op het bedrijf.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *