Ruim 1300 statushouders versneld naar hotels door ‘kritieke situatie’ in Ter Apel | Binnenland

[ad_1]

Ongeveer 1.360 statushouders die op een woning wachten, worden ‘met spoed overgeplaatst’ naar hotels in hun gemeente of in de buurt, meldt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Het is één van de maatregelen om de opvangcrisis in Nederland aan te pakken.

In asielzoekers- en aanmeldcentrum Ter Apel in Groningen is het al een tijdje overvol. Van der Burg spreekt van een ‘kritieke situatie’, zegt de staatssecretaris dinsdag in een brief.

Om de druk op Ter Apel te verminderen wordt ‘er alles aan gedaan’ om binnen ‘zeer korte tijd’ binnen het afgesproken aantal asielzoekers van maximaal tweeduizend asielzoekers ‘te komen en te blijven’, aldus de minister. Om dit te bereiken moeten op korte termijn elders vier- tot vijfduizend opvangplekken worden gecreëerd.

Er is besloten om statushouders, asielzoekers met een verblijfsvergunning, die langer dan veertien weken aan een gemeente gebonden zijn, in hotels te plaatsen. “Zodat ze geen vaste plekken meer in asielzoekerscentra bezetten”, aldus Van der Burg. Het gaat om een ​​groep van circa 1.360 statushouders in 170 gemeenten. Het gaat om gemeenten die hebben aangegeven ‘binnenkort’ huisvesting te hebben voor deze mensen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *