Zeker negen Nederlanders vast in de Gazastrook

[ad_1]

Zeker negen Nederlanders zitten vast in de Gazastrook. Zij maken deel uit van twee families waarmee de Nederlandse Vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden contact onderhoudt. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van de NOS.

Het ministerie zegt er alles aan te doen om Nederlanders te helpen Gaza te verlaten, maar zegt ook dat het op dit moment niet mogelijk is om de Gazastrook te verlaten. “De grenzen zijn gesloten, ook voor mensen met een andere nationaliteit. Het reisadvies voor Gaza staat al een tijdje op rood.” Ook ‘de slechte omstandigheden in Gaza’ maken het contact lastig.

Het ministerie benadrukt dat het al vóór de huidige crisis alle reizen naar Gaza sterk afraadde. “Wij hebben altijd gewaarschuwd dat de Nederlandse regering weinig tot geen consulaire hulp kan bieden als je in dat gebied in nood bent.”

Nederland heeft inmiddels twee repatriëringsvluchten naar Israël uitgevoerd, waarbij een paar honderd mensen zijn opgehaald. Vrijdagavond arriveert de derde vlucht op vliegbasis Eindhoven. Zaterdag volgt een vierde.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *