Haags universiteitsgebouw hele weekend dicht om veiligheidsrisico

[ad_1]

‘We kunnen ons voorstellen dat de sluiting vragen oproept bij onze medewerkers en studenten. Helaas kunnen wij geen commentaar geven op de reden van de tijdelijke sluiting. Het bestuur acht deze maatregel noodzakelijk om de veiligheid van onze academische gemeenschap te garanderen”, aldus de universiteit. Zondag wordt er een nieuw besluit genomen over het pand aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag.

Vrijdagochtend maakte de universiteit bekend dat het gebouw de hele dag gesloten blijft. De campus in Den Haag richt zich onder meer op internationaal recht, vrede en veiligheid. Normaal gesproken is het gebouw zeven dagen per week geopend.

Ook twee Joodse basisscholen en een Joodse middelbare school in Amsterdam bleven vrijdag de hele dag gesloten uit angst voor onrust als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas. AT5 meldt dat Cheider, een van de drie scholen, zondag ook de deuren gesloten houdt. De andere twee scholen zijn in het weekend altijd gesloten. Volgens de omroep is nog niet besloten of de scholen maandag weer open gaan.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *