Dit zijn de twee frustratiemomenten van wisselspeler Maikel Kieftenbeld bij FC Emmen

[ad_1]

FC Emmen speelde vrijdagmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück. De Duitsers wonnen met 4-2. Maikel Kieftenbeld maakte opnieuw geen deel uit van de basiself. De middenvelder baalt van zijn reserverol, maar blijft vechten voor zijn plek.

De wedstrijd tegen VfL Osnabrück werd vrijdagmiddag achter gesloten deuren gespeeld. Slechts enkele familieleden van spelers mochten plaatsnemen op de gezellige tribunes van VV Emmen, waar in het eerste uur van de oefenwedstrijd ook de wisselspelers plaatsnamen.

Vaderschap

Ben Scholte en Mike te Wierik waren erbij in hun normale kleding. Te Wierik herstelt al enkele weken van een blessure en ook Scholte kon vanwege enkelklachten niet spelen. Te Wierik keek met kleine ogen toe hoe zijn teamgenoten het opnamen tegen de nummer zeventien van de 2. Bundesliga. De verdediger had een paar korte nachten nadat hij zondag voor het eerst vader werd van dochter Macy.

Wereld van verschil

Ter voorbereiding op dit seizoen speelde FC Emmen ook tegen Osnabrück. De Drenten boden in het eerste uur van dat duel prima weerstand, maar toen de B-ploeg in het tweede deel van het oefenduel binnen de lijnen kwam, werd de ploeg van coach Fred Grim van het veld geveegd. De Duitsers wonnen toen met 5-0.

Maar er is veel veranderd in slechts een paar maanden tijd. De brede bank van FC Emmen wordt inmiddels geprezen. Vrijdagmiddag waren naast Scholte en Te Wierik onder meer Maikel Kieftenbeld, Rui Mendes, Lorenzo Burnet, Jorrit Smeets en Patrick Brouwer aanwezig.

El Messaoudi hoogtepunt

FC Emmen speelde in het eerste uur een zeer degelijke wedstrijd tegen de Duitsers. De dreiging kwam van de thuisploeg, maar het waren de gasten die na een klein kwartier op voorsprong kwamen. Michaël Heylen werd in een sprint geklopt door Christian Conteh, die de bal langs doelman Jan Hoekstra schoof.

Na ruim een ​​half uur spelen kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Een voorzet van Joey Konings leek over de achterlijn te gaan, maar met uiterste inspanning – en voor het oog van zijn vriendin, die met haar hond een rondje over het veld liep – kreeg Jeff Hardeveld de bal voor het doel, waar Piotr Parzyszek simpel raak met een kopbal. Kort voor tijd bracht uitblinker Ahmed El Messaoudi de Drentse ploeg op voorsprong door een bal in de kruising te schieten.

Na het uur mochten de Drentse wisselspelers zich uitleven. En dat deden ze het eerste kwartier heel knap. Chardi Landu, Rui Mendes en George Younan kregen grote kansen, maar scoorden niet. Verdedigend ging het echter niet goed bij FC Emmen. Tussen de 74e en 82e minuut scoorden de Duitsers driemaal. FC Emmen kreeg daarna kansen, maar doelpunten bleven uit.

Balen reserverol

Voor Kieftenbeld was deelname aan het tweede uur opnieuw een bevestiging dat de middenvelder niet in de basiself van Grim staat. Na zijn schorsing vanwege een rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen Dordrecht moest Kieftenbeld het doen met wissels van zo’n dertig minuten. “Natuurlijk ben ik er teleurgesteld over”, zei de middenvelder kort na de wedstrijd tegen Osnabrück. “Ik kom terug van een zware kruisbandblessure. Ik heb hard gewerkt om weer fit te worden en dan wil je ook spelen.”

“Natuurlijk wil je altijd beter worden, maar het is niet zo dat ik in de eerste wedstrijden van het seizoen door het ijs zakte. Ik had verwacht dat ik na mijn schorsing weer zou spelen, maar de trainer heeft andere keuzes gemaakt. We hebben er vier goede spelers voor mijn positie. En we zijn wedstrijden gaan winnen. Wat moet je dan zeggen? We zijn met iets moois bezig. De sfeer is goed, iedereen werkt hard en de resultaten zijn er. Als dat niet zo was geweest, zou ik gefrustreerd zijn geweest zes dagen per week, nu zijn dat nog maar twee korte momenten.”

De momenten waarop Kieftenbeld doelt zijn de donderdagtraining bij het uitdelen van de hesjes aan de basisspelers en tijdens de warming-up voor de wedstrijd. “Dan ben ik een beetje gefrustreerd. Al laat ik dat op wedstrijddagen niet aan de jongens zien. Kijk, ik ben een liefhebber die wil spelen, maar ik weet ook dat iedereen er baat bij heeft als je samen optreedt. In het voetbal moet je soms even wachten op je kans. Ik kan alleen maar hard blijven werken.”

FC Emmen-VfL Osnabrück 2-4

Scorevoortgang: 17. Conteh 0-1, 35. Parzyszek 1-1, 56. El Messaoudi 2-1, 74. Verhoek 2-2, 76. Rorig 2-3, 82. Conteh 2-4

Opstelling FC Emmen: Hoekstra (61. Oelschlägel), Schouten (61. Brouwer), Heylen (61. Vos), Dirksen (61. Bolk) en Hardeveld (61. Burnet); Bernadou (61. Kieftenbeld), El Messaoudi (61. Younan) en Vlak (61. Smeets); Konings (61. Mendes), Parzyszek (61. Huijzer) en Ubbink (61. Landu)

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *