Netanyahu: veiligheidsadviseur VS verteld dat Hamas zal verliezen

[ad_1]

“Ik vertelde onze Amerikaanse vrienden dat onze heldhaftige strijders niet voor niets zijn gestorven. De diepe pijn van hun dood maakt ons vastbeslotener dan ooit om te blijven vechten totdat Hamas is weggevaagd, tot de absolute overwinning”, schreef het kantoor van Netanyahu in een verklaring. verklaring.

Eerder op de dag sprak Sullivan met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Hij vertelde de Amerikaan dat de oorlog tegen Hamas “veel tijd” zal vergen. “Het zal langer dan een paar maanden duren, maar we zullen winnen en we zullen ze vernietigen.”

Overgave

Wat de VS betreft zal de oorlog in Gaza ‘zo snel mogelijk’ eindigen, zei Witte Huis-woordvoerder John Kirby. De snelste manier is een overgave van Hamas, maar “zo ziet het er momenteel niet uit.”

Volgens Kirby heeft Sullivan alternatieven besproken met de Israëlische regering. “Hij besprak wel of het mogelijk zou zijn om op korte termijn over te schakelen van wat wij operaties met hoge intensiteit noemen, zoals we die momenteel zien, naar operaties met een lagere intensiteit.” Kirby wilde daar geen tijdsbestek voor geven.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *