Eddy (47) verkocht zijn miljoenenbedrijf aan Bol.com: ‘Het succes ligt deels in mijn jeugd op de boerderij’ | Binnenland

[ad_1]

Hij startte voor zichzelf het fietskoeriersbedrijf. En in 21 jaar tijd groeide Cyclone uit tot een miljoenenbedrijf. Deze zomer verkocht Eddy te Rietstap (47) zijn laatste aandelen aan het grote Bol.com. Het zakelijke succes had wel een persoonlijke keerzijde. Voor het eerst kijkt de Zwolse inwoner openlijk terug.

We zitten in de achtertuin van zijn toekomstige woning in Zwolle-Zuid als Eddy te Rietstap zichzelf typeert met de woorden ‘Ga met die banaan’. Handig voor een fietskoerier die zo snel mogelijk van A naar B moet. Niet praten, maar fietsen. ‘Huppakee,’ zal hij de komende twee uur een paar keer zeggen, om zijn herinneringen wat extra kracht in zijn geest te geven.De tientallen meters diepe tuin, een zeldzaamheid in de stad, biedt ongekende rust. Alleen hond Jack staat in de hoogste versnelling en wil non-stop achter een bal aan rennen. De woning wacht nog op een grote renovatie. Als het klaar is, zal Te Rietstap met zijn gezin onder hetzelfde dak wonen als zijn moeder. Bij een twee-onder-een-kapwoning is de cirkel dan rond.

Op een tuinbankje vertelt de Zwolse inwoner over ‘de onstuitbare storm van ups en downs’ die Cycloon was. “Het is een beetje een jongensboek.” En over zijn bijbehorende ideologie: “Alles gaat zo langzaam, je ziet toch dat alles naar de hel gaat?”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *