Poedelnaakt op kalender voor 100-jarig bestaan. Deze blote blazers van muziekvereniging uit Grolloo doen het

[ad_1]

Naakte blazers, sexy saxofonisten en naakte notenlezers. De leden van muziekvereniging Cressendo uit Grollo trokken de kleren uit voor een pittige kalender ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum.

“Honderdjarig jubileum vraagt ​​om een ​​leuke actie”, legt Leen de Graaf, initiatiefnemer en baritonsaxofonist, uit. En daarom kwam de muziekclub een jaar geleden met een volledig kaal plan. Van de 50 leden ontbloten er 24 letterlijk hun billen voor de ‘pikante muzikantenkalender’.

Dat idee was iets om te slikken, weet De Graaf. “In het begin was het een beetje ongemakkelijk. Maar uiteindelijk hebben we veel plezier gehad. En de fotograaf heeft goed werk verricht door mensen op hun gemak te stellen.”

In het water van -3 graden

De Graaf moet lachen als hij terugdenkt aan het maken van de foto’s. “Een van de muzikanten zat midden in de winter op een schommel bij een plaatselijk water in Grolloo, bij -3 graden Celsius. En toen viel hij plotseling van de schommel en in het water. Dat moment is ook vastgelegd, maar kan eigenlijk niet in de kalender worden opgenomen”, grinnikt hij.

Een jaar lang heeft brassband Grolloo onder alle weersomstandigheden aan het project gewerkt. Fotograaf Wendelien Oeben-Mulder legde de muzikanten op verschillende plekken in het Drentse dorp vast. Eindresultaat: twee kalenders. De een met vrouwelijke schoonheid, de ander met onbedekte jongens. Ieder met zijn eigen instrument.

‘Lekker wakker’

“Van de kleine drum tot de grote bas”, illustreert De Graaf. “En het zijn mensen van alle leeftijden en met verschillende lichaamstypes. Smaakvol werd wakker dus”, grapt hij.

Eén van hen is koperblazer Andries. Hij werd midden in de winter gefotografeerd met zijn Euphonium. Op zijn fiets ergens tussen Grolloo en Papenvoort, terwijl hij Dagblad van het Noorden levert. Dat doet hij elke dag, maar normaal gesproken met nog een paar kledingstukken aan.

De inkomsten uit de kalenders komen ten goede aan de vereniging. Want ze kunnen wel wat steun gebruiken om onder andere de activiteiten van volgend jaar te financieren.

11 november is het zover

De verkoop start op 11 november. Dat is een spannend moment voor de muzikanten, want ze hebben elkaars foto’s nog niet gezien. Vanaf dan kunnen geïnteresseerden een exemplaar aanschaffen via de website van de vereniging. De mooiste pareltjes worden bovendien getoond tijdens een tentoonstelling in de kerk van Grolloo.

De Graaf hoopt op een goede opbrengst. “Handig voor iedereen die op zoek is naar een leuk sinterklaas- of kerstcadeau”, geeft hij als tip.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *