Koploper Roda JC laat punten liggen in Limburgse derby tegen VVV | Nederlands voetbal

VVV-Venlo heeft koploper Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie op puntenverlies getrakteerd. De Limburgse derby eindigde na 90 minuten voetbal in De Koel op 1-1.

Voor beide teams was de inzet hoog. Roda JC kon als nummer één van de ranglijst de concurrentie nog verder op achterstand zetten, terwijl VVV zich wilde herstellen na twee pijnlijke nederlagen tegen laagvliegers Jong Ajax (0-3) en Helmond Sport (0-4).

Roda JC begon scherp en de eerste kans was voor de bezoekers. Na een snelle inworp kon Walid Ould-Chikh op doel schieten, maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. VVV hield zich in het eerste bedrijf goed staande en voetbalde zelf niet slecht. De grootste kans op rust was voor de Venlose ploeg. De bal belandde voor de voeten van Simon Janssen, die zijn schot vanaf de rand van zestien op de lat zag belanden.

De cijfers van de Keuken Kampioen Divisie
Bekijk alle video’s over de Keuken Kampioen Divisie, alle uitslagen, het programma, de stand en alle statistieken (topscorers, gele en rode kaarten en assists) onderaan dit artikel. Bekijk hier ons matchcenter!

Roda JC werd in de tweede helft wat sterker, maar dat uitte zich niet in doelpunten. Zo schoot Maximilian Schmid recht op de keeper na een (te) simpel balverlies van VVV. In de 65e minuut was het VVV dat op voorsprong kwam. Janssen gaf de leiding en zag Pepijn Doesburg feilloos knikken.

Maar de bezoekers konden ook knikken. Een paar minuten later was het Brian Koglin die een hoekschop van Sami Ouaissa keurig voor de 1-1 kopte, waarna het publiek in De Koel weer op het puntje van hun stoel zat. Ze zagen echter alleen dat doelman Kees de Boer de overwinning van Roda voorkwam, omdat invaller Marvin Pourié van dichtbij geen hoekschop kon vinden.

Roda JC blijft koploper met vijf punten voorsprong op FC Emmen en ADO Den Haag met nog één wedstrijd gespeeld. VVV blijft met vijftien punten in de subtop staan ​​op de zesde plaats.